Да сбъднеш една от момичешките си мечти навръх 84 си рожден ден?
Е много повече от щастие. Тази емоция „заля“ дългогодишния арсеналски кадър и ветеран Николина Попова, посветила почти 4 десетилетия на голямата фирма.


Ден преди да посрещне големия си личен празник бившият счетоводител и плановик в Завод 2 на „Арсенал“ и съпруга на покойния кадровик на фирмата Димитър Попов- Николина, представи пред приятели, любители на поезията и близки своята първа стихосбирка – ретроспекция на поетичния си живот, кътан близо 70 години -„ С поглед към времето“.

Стихосбирката е дело на издателство „Палмира“ и благодарение на благословията на Стефан Саранеделчев и приятели на поетесата и бе представена от дългогодишната преподавателка по литература в казанлъшката Художествена гимназия Стефка Дянкова.


С плам, страст и много всеотдайност, Ники, както я наричат приятелите, представи с налети очи своите стихове в препълнената зала на ЛХМ „ Чудомир“, домакин на събитието.
Логично,колкото време чете стиховете си, толкова време Николина Попова приемаше поздравления и цветя от свои дългогодишни колеги, приятели, близки, поетични фенове.

Пред zakazanlak.bg родената в Чирпанското село Медово талантлива самородна поетеса и авторка на текстове за песни сподели ,че пише от дете и в листи събира всички дълбоки емоции, разтърсили поетичното й сърце.

сн: Н. Попова с деца, снаха и зет
Големият си празник и първата си стихосбирка бившата арсеналка посрещна в компанията на най- скъпите си- син и дъщеря, снаха и зет. Отдалеч, в Германия и Белгия на повода се радваха внучки и правнучка.