Не едно, а три атракционни влакчета, ще возят казанлъчани и гостите на града по време на тазгодишните празници, посветени на тракийската култура. Веселото общинско влакче, с което през 2016-а музикантите група Royal Dixie Band направиха забавното си пътешествие из Казанлък и поставиха началото на тържествата и джаз фестивала, този път е умножено по три.

Най-голямото, което отдавна е познато на казанлъшките деца и по-възрастните почитатели на атрактивното возило, тръгва из града на 14 август, информират от Община Казанлък. То ще върви по маршрут – от площад „Севтополис”, зад Музея на розата, кръговото кръстовище, Младежкия дом, по моста към „Тюлбето”, а на връщане – от „Тюлбето”, покрай пазара, до централния площад. Идеята е влакчето да улесни придвижването на хората до Казанлъшката тракийска гробница, в периметъра на която ще тази година се състоят събитията в богатата програма на 12-ите Празници в долината на тракийските царе. Заедно с това влакчето ще създаде много настроение и емоции на возещите се.

Другите две влакчета, по-малки и напълно нови, ще предоставят на всички желаещи приятна разходка из „Тюлбето”. Те ще се движат по алеите на парка, ще стигат до откритото през миналата година място за отдих, наречено „Красив залез”, с чудна гледка към Казанлък и Долината. Първа и последна спирка на тези две атракционни влакчета е мястото зад хотел „Зорница”.

Само за 1 лев всички, които искат да посетят събитията в тракийските празници и да си доставят радост от панорамната разходка, могат да направят това от средата на август. Удоволствието е гарантирано.