В традиционния Ден на самоуправлението ученици заеха местата на директора и учителите в казанлъшкия Механотехникум

Традиционно всяка година в ПГ „Иван Хаджиенов“ се провежда ден на самоуправлението, в който ролите се разменят. Възпитаниците поемат ръководството на училището, позициите на учителите и помощния персонал.
На 9 май 2022г. ръководство, учители и ученици за пореден път доказаха, че могат да бъдат креативни, различни и амбициозни в името на каузата Механо.

Мариана Демирева, директор на училището, приветства 37 ученици като им пожела ден, изпълнен с много настроение. Началото на деня бе поставено със символа на училищния живот – звънеца. След което участниците се отправиха към работните си позиции. Имаше директор, помощник директори, педагогически съветник, учители, дори и помощен персонал.
В хода на работния ден всички 37 участници в „експеримента” споделяха спонтанно впечатленията си – отговорност, емоционалност, респект, но на всички беше интересно и приятно. Разбраха, че не е лесно да управляваш и да преподаваш, да отговаряш за други хора, да показваш знания и умения.

Затова в 14:00 часа “върнаха” обратно властта на възрастните, но само до следващата година, когато отново ще заемат избраните от тях длъжности.