Всяка година в края на май и началото на юни се провежда най-мащабната и патриотична туристическа проява - Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета "Козлодуй – Околчица". През настоящата 2023 г. Походът се провежда за 75-и път.
За пореден път Юношески туристически клуб към Туристическо дружество "Сърнена гора" - Стара Загора, подготвя група ученици, които ще участват в Похода. Юношите от клуба в дружеството не забравят старозагорското участие в Ботевата чета - Стоян войвода от Казанка и Георги Апостолов от Стара Загора.
В тази връзка, в събота, на 13 май 2023 г., в село Казанка, с начало в 10:00 часа, е организирано почитане паметта на Ботевия четник, пред къщата на войводата в селото. Участие в мероприятието ще вземат учениците от град Стара Загора, които в края на месеца ще извървят 120-те героични километри - от козлодуйския бряг до връх Околчица, лобното място на великия революционер Христо Ботев и четата му през 1876 г. В програмата на честването са включени поднасяне на венец пред къщата на Стоян войвода, реч от кметския наместник на селото Елка Михайлова, възпоменателни песни и стихотворения, изнесени от учениците.