Летни намаления "украсиха" Казанлък


Месец преди да си отиде лятото, в Казанлък вече са факт летните намаления. Повечето търговци предлагат намаления до минус 30% от стойността. При други намаленията са под формата на фиксирани цени: тениски, до момента предлагани по 30 лева, сега са на на половин цена или на една трета от нея. Същото важи и за някои по- неактуални модели летни рокли, туники и сандали.

При по- скъпите артикули дори и с намелението от 30%, цената за повечето купувачи отново остава непосилна.Все още без намаления се предлагат артикули като бански костюми, плажни хавлии и куфари. Последните не мърдат от цената си заради търсенето, по традия хит в края на август, когато повечето гастербайтери поемат обратно в странство и предпочитат да си куптя куфар от родината, вместо скъпите чанти навън.

Масовото намаление на летни дрехи, обувки и аксесоари, ще е в началото на септември. Според местни дългогодишни собственици на магазини ,врели и кипели в търговския рефлекс на българина, тогава въпреки по-ниските цени, на които се предлагат стоките, оборотите са по-високи. Едно от обясненията е, че българинът вече придобизападен маниер на пазаруване и предпочита да купува по време на намаления, макар и в края на сезона. Така може да купи както повече, така и нещо оригинално. В този период се купуват и повече класически тип модели, които могат да сеносят и са актуални поне два сезона напред, споделят още търговци.

като пример посочват роклите на точки и флоралните мотиви в обувки,еспадрили, чанти и дрехи. Тазгодишните модни сандали и обувки на платформа обаче спокойна може да се зазимят за поне 3 лета напред. Причината- догодина лятна мода ще е точно обратна: твърдят модни спецове от реномираните фешън издания.


За разлика от казанлъшките скромни по мащабите си намаления, големите търговски вериги и МОЛ-ове в съседство, вече обявиха далеч по-големи проценти надолу в цените. В повечето вериги и маркови магазини намаленията са от 70%.


няма анмелине все още ина плажната козметиак, покзава проверка ан zakazanlak.bg в козметичните магазини.