Симеон Дичев – отново на върха


Коледен турнир по шах „Мама, тато и аз” в Казанлък

9-годишният казанлъшки шахматист Симеон Дичев отново е на върха. Той спечели купата и златния медал в силния детски турнир ,,Мемориал Станковски", провел се в Раднево през изминалия уикенд. Симеон Дичев се пребори със силната конкуренция и бе възнаграден с безапелационното първо място за своята упоритост и постоянство в „играта на мозъка”. Симеон е ученик в ОУ „Петър Берон” в село Овощник и е състезател на Шахматен клуб „Казанлък 21” с ръководител и треньор Петранка Драганова. Възпитаниците на клуба взеха участие в турнира,,Мемориал Станковски", в който участваха 67талантливи шахматисти до 12 години от цялата страна.

Отлично се представи още един състезател на „Казанлък 21” Това е Константин Смилов в групата до 10 години, който се класира на четвърто място. „Емил Христов, също в групата до 10 години, обаче показа колебание в края на турнира и остана 8-и”, коментира треньорката Петранка Драганова

При 8 годишните - бронзов медал спечели Калина Шипкова. „Играта й подобрява качеството си и с всеки турнир тя уверено върви нагоре”, сподели Драганова след края на състезанието. Според ръководителката на отбора, малшанс във финалната част на турнира е попречил на 8-годишния Георги Щерев да се представи по-убедително, но показаното от него е много добро.
Две точки спечели дебютантът на голямо състезание 12-годишният Атанас Тодоров.

Особено внимание Драганова отдели на 14-годишния Радослав Бъцков, който прояви кураж и се състезава в турнир ,,А" при мъжете и има смелостта премери сили с по-големите от него.


Петранка Драганова със Симеон Дичев и Калина Шипкова


"Много съм доволна от показаното на турнира – коментира Петранка Драганова. - Тренировките дават вече добър резултат при всички що се отнася до повишеното качество на играта.”


Следва Коледен турнир ,,Мама, татко и аз", който ще се проведе в Общински шахклуб, намиращ се на ул.,"Д-р Стамболски" N12, на 15 декември от 10.00 часа. В него могат да вземат участие всички желаещи семейства, като в отбора се включват едно дете и баща /майка, баба или дядо/. Записване на тел 0887571858 до 10 декември 2018 година.