Председателят на Общинския съвет на Казанлък Николай Златанов даде старта на третия, най-дълъг етап (181 километра от Казанлък, до Бургас) от 70-та юбилейна Обиколка на България, малко преди 13 часа на 29 август. В авторитетната международна надпревара участват колоездачи от 28 страни. Това е един от най-старите турове в тази дисциплина в света, а след кратко прекъсване, благодарение на инициативата на местната власт, маршрута отново минава през Града на розите. До края на надпреварата предстоят още два етапа до Сливен и финал в Шумен.
Матеуш Грабиш от полския Voster ATS Team спечели етапа Троян – Казанлък. Участниците финишираха малко преди 17:30 ч. в центъра на Казанлък на 28 август. Михал Шуран от ATT Investments спечели премията на Шипка и жълтата фланелка след приключването на етапа в Казанлък. Зелената фланелка е за унгареца Zsolt ISTLSTEKKER. Бялото трико облече JENNI Luca.
Вчера кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветства колоездачите в града на розите и връчи купата на победителя. В награждаването участваха още председателят на Общинския съвет Николай Златанов и зам. кметът Ахмед Мехмед.
Преди финалът на тура, десетки деца се включиха във велонадпревара в Казанлък, организирана от местната администрация и колоездачен клуб „Лястовица“