Футболен клуб „Арсенал-2000“ - гр. Казанлък, приема деца и юноши, които обичат футбола и имат желание да тренират под вещото ръководство на двама доказани специалисти. Клубът предлага прекрасни условия за тренировки, обновена спортна база, осигурена екипировка, чудесно поддържан фирмен стадион „Арсенал“.

Очакваме Ви!

За информация и записвания: 0882474101, Станислав Пехливанов

Погледът назад във времето показва, че футболната традиция в "Арсенал" вече наближава един век. Началото се поставя още с преместването на Софийския артилерийски арсенал в Казанлък с новото наименование Държавна военна фабрика. Годината е 1924. Много млади хора от София поемат пътя към провинцията, за да се установят в Розовата долина и Казанлък. При това някои от тях трайно „пускат корени“ тук. Група младежи, дошли от столицата, заедно с техни съмишленици от Казанлък, се обединяват и решават да си купят футболна топка, с която да играят мач. Най-напред само за разпускане след изморителния работен ден. После ги завладява и желанието да съберат отбор. Та, тези младежи събират помежду си пари и изпращат в София техния приятел Христо Алипиев да купи топка. Къде ти по онова време футболни топки?! Техните бащи сигурно парцалени са ритали… Топката била купена и започнали ден след ден, ей така, за удоволствие, да си ритат.

През 1928 г. назрява идеята за създаване на футболен отбор, който става част от създаденото Дружество за физическо възпитание и културно-просветна дейност към Държавната военна фабрика.

Преминал през различни етапи на своето развитие, спортният, и в частност, футболният живот в предприятието продължава и до днес да бъде неизменна част от облика на фирмата.