На 28 май, за поредна година, в Града на розите се проведе надпреварата за Купа „Долината на тракийските владетели 2023“ – колокритериум. Участваха 120 състезатели, от 14 клуба от цяла страна. Участниците бяха разделени в 9 възрастови групи - момичета младша и старша възраст, момчета – младша и старша възраст, юноши – младша и старша възраст, девойки -младша и старша възраст и мастерс. Николай Йовчев от казанлъшкия клуб "Лястовица - 1905" е най-добре представилият се състезател на домакините, които са и организатори на спортната проява, съвместно с Община Казанлък. Той стана първи на мастерса.
За първи път в надпреварата за първи път се включиха и състезатели в група мастерс - колоездачи на възраст над 35 години. В него се съревноваваха 8 състезатели - бивши състезатели по колоездене и любители, които се занимават със шосейно колоездене.
Любители колоездачи от 6 и 7 клас от Казанлък, също взеха участие, като те направиха две обиколки на трасето.
Наградите на победителите връчи Николай Златанов, председател на Общински съвет-Казанлък. Те получиха медали и купи, както и предметни награди от спонсорите на събитието.