Зам.-министър се включи в Часа на спорта в ОУ "Георги Кирков"

Заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов стана част от открития урок по физическо възптание в ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък. Училището, което е еталон за развитието на ученическия спорт сред казанлъшките учебни заведения, е част от инициативата Be active на Министерството на младежта и спорта за популяризиране на спорта сред подрастващите, за насърчаване на тяхната активност в различни спортни дисциплини и физическото им укрепване.

"Изключително съм щастлив, че съм тук, в това училище, където спортът се радва на уважение. Пожелавам той да ви носи щастие и днешният празник да прерасне в ежедневие“, каза заместник-министър Андонов в своето приветствие към присъстващите ученици от различни класове на ОУ „Георги Кирков“ и техните преподаватели. А директорът на училището Любомира Абдишева, член на "Експерти за Казанлък", подчерта, че тук целенасочено се работи за това децата да имат много добра база за спортуване и часовете по физическо възпитание да преминават пълноценно, така че спортът да бъде неразделна част от тяхното развитие. В учебното заведение са изградени специални игрища за волейбол, за баскетбол, за тенис на корт, пътека за лекоатлетически бягания, зала за тенис на маса. Тя благодари на Министерството на младежта и спорта за оценката, която е дало на ОУ „Георги Кирков“, включвайки го в националната инициатива „Бъди активен“.


От Община Казанлък приветствие поднесе старши експерт по спортни дейности Донка Павлова, която поздрави учениците от името на кмета Галина Стоянова.

Откритият урок в часа Be active в ОУ „Георги Кирков“ бе по волейбол, баскетбол и тенис на корт. Треньор на малките волейболисти е преподавателката в училището Даниела Василева. В часа по баскетбол се състезават момчета по ръководството на професионалния треньор от Баскетболен клуб „Розова долина“ Николай Тенев, а уроците по тенис на корт преподава също професионален треньор – Митко Костадинов.

С музика, мажоретки, песни и забавления откритият урок по физическо възпитание показа, че децата могат да излязат на двора, да предпочетат топката и ракетата пред компютъра и таблета, когато възрастните положат достатъчно грижи да им създадат привлекателни условия и модерна база. А в ОУ „Георги Кирков“ грижата за физическото укрепване на учениците и развитието на спорта е повече от очевидна.

Всички снимки от открития урок по физическо възпитание и спорт в ОУ „Георги Кирков“ можете на видите в нашата галерия: http://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/otkrit-urok-po-fizichesko-vzpitanie-v-ou-georgi-kirkov-kazanlk-232