Увеличени заплати и финансови бонуси в „Арсенал“
От 1 август средната работна заплата в „Арсенал“ АД достигна 1600-1700 лева. Това стана след третото поред увеличение на трудовите възнаграждения само през последните 4 месеца на 2022 година. Така средната работна заплата в дружеството е с близо 15% над средната РЗ за бранша и с повече от 10% над средната РЗ за фирмите в Старозагорска област.

За това информира новият, 285-и, брой на в. „Трибуна Арсенал“.

И още една добра новина, свързана с финансовото стимулиране на работници и специалисти в дружеството. Успешно завършилите фирмената Стипендиантска програма и изпълнили задълженията си за работа в предприятието не по-малко от 5 години, получиха финансови бонуси. С допълнителни средства от дружеството са наградени и четиримата арсеналци, завършили с отличие висшето си образование, степен „бакалавър“, към Технически университет – София, Филиал Пловдив.

С много позитивизъм е информацията, която идва от Янко Костадинов, директор „Финанси и икономика“ на "Арсенал" АД. „Финансовото и икономическото състояние на „Арсенал“ е много добро. Продукцията на дружеството има сигурни пазари, а дългосрочните договори гарантират работата му в следващите две години. Производството е обезпечено с необходимите суровини и материали, продължаваме да инвестираме в подобряването на технологичното обезпечаване на индустриалната ни база“, коментира Янко Костадинов.

И още: от 1 август тръгна безплатен транспорт за работещите във фирмата, пътуващи от населените места в община Павел баня. От понеделник до петък за двете смени пътуват автобуси, като превозът е напълно безплатен за арсеналци.

„Арсенал“ АД се отличава и със своята голяма обществена ангажираност - дружеството е един от най-големите дарители за Комплексния онкологичен център в Стара Загора. Със събраните средства от дарителска кампания е закупен модерен апарат за диагностика и лечение на пациентите на центъра.

За арсеналските кадри – две дами, всеотдайни в работата си, разказваме в поредния брой на вестник „Трибуна Арсенал“. И за чудото, което прави в родното си село друг арсеналец.

За честванията на 145-ата годишнина от Шипченската епопея и новите моменти на легендарния връх тази година – четете на страница 7.

Настроение и емоции носи на читателите вълнуващият пътепис до Кения, както и историята на една емблема в шоубизнеса – Боб Фос.

Приятно четене и във виртуалното пространство:https://www.zakazanlak.bg/archive/285.pdf