Коледните светлини в едно от най-големите казанлъшки села ще бъдат запалени на 12 декември

Поредната изненада поднася на село Енина, на неговите жители и гости, Коалиция „Алтернативата на гражданите“ с основател и ръководител инж. Николай Ибушев, генерален директор на „Арсенал“ АД, Почетен гражданин на Казанлък. В навечерието на Рождество Христово центърът на населеното място и Здравната служба ще грейнат в приказни светлини. Богатата и красива празнична украса е дар на Енина от „Алтернативата на гражданите“. Вълшебство от сребристо-златиста светлина залива централната част на населеното място, напълно в хармония с идващия светъл християнски празник.

Пред Кметството всички храсти, дръвчета, туи, високият 18 метра бор са обвити във фини мрежи с коледни лампички. По клоните на бора, който влиза в ролята на коледно дърво, са поставени и ефектни светлини тип „падащ сняг“.

Административната сграда на Кметство Енина също е облечена в празнична премяна от светлинни гирлянди. Със съдействието на „Алтернативата на гражданите“ през лятото в сградата бе монтиран банкомат в услуга и за улеснение на жителите на едно от най-големите села в община Казанлък.

Здравната служба, която тази година бе изцяло ремонтирана с подкрепата на „Алтернативата на гражданите“, също е празнично украсена. Бели светлини като снежинки се спускат от покрива на обновената сграда и носят настроение.

С ново осветление, с работещи часовници и бяла фасада, и емблематичната Часовниковата кула привлича погледа с красива и богата коледна украса, която е дарение от Георги Попов.

Освен че е много впечатляваща, новата украса, която обхваща голям периметър в центъра на Енина, е изпълнена професионално и прецизно в техническо отношение. Над 1200 метра е общата дължина на гирляндите, отделно са светещите мрежи около храстите, а броят на всички лампички надхвърля няколко десетки хиляди.

„Тази коледна украса е празник на душата, на стари и млади, на деца и баби“, в стихотворна форма е оценката за новото дарение, направено с желание и обич от членовете на „Алтернативата на гражданите“ и лично от инж. Николай Ибушев. С тази инициатива подкрепата на Коалицията за Енина продължава.

Кметът Димитрина Дончева с огромно въодушевление разказва за новата празнична визия на селото и благодари за помощта и подкрепата, които й оказва „Алтернативата“. „В тези трудни времена един такъв благороден жест стопля сърцата, носи радост и надежда на всички ни“, споделя тя.

Коледните светлини ще бъдат запалени в Енина на 12 декември от 18.00 часа. Тогава ще светне Коледната елха и приказката ще оживее. Макар и без официална церемония, заради строгите противоепидемични мерки, настроение ще има. Защото Коледа идва и добрите намерения се превръщат в дела. И стават част от мечтаните чудеса…