С новата "Трибуна Арсенал" посрещаме лятото

Новият брой на вестник "Трибуна Арсенал" с малко изпреварва астрономическото лято тази година. Брой 234 на любимия на арсеналци и на казанлъчани вестник излиза с една чудесна снимка на фотограф-художника Александър Иванов, озаглавена "Лятно слънцестоене", а топлината, която струи от нея, обещава очакваното истинско лято.

За възобновеното сътрудничество между "Арсенал" АД и Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия разказваме чрез петима млади мъже - курсанти в училището, които имаха възможността да стажуват в предприятието.

Съкровени думи за акад. Стефан Воденичаров, скъп приятел и съмишленик, съосновател на Сдружение "Българска отбранителна индустрия", споделя инж. Николай Ибушев, генерален директор на "Арсенал" АД".

За поколенията арсеналци - ветерани и новата смяна машиностроители, и за приоритетите на дружеството в сферата на професионалното образование и квалификация са едни от акцентите в броя. Представяме и ръководителя на новото направление "Образование и квалификация" в "Арсенал", общинския съветник от Местна коалиция "Алтернативата на гражданите" инж. Владимир Чучумишев.

Майсторът оръжейник Петко Тотев, когото търсят от цяла България и който носи "Арсенал" в сърцето си, също споделя своя необикновен житейски и професионален път на страниците на новата "Трибуна Арсенал".

Щастлив в завода е и младият мъж от Алеята на трудовата слава - Сюлейман Ибрямов.

"От Казанлък до Кеймбридж" - това е посоката на младия и талантлив Йордан Йорданов, който, разбира се, има здрава арсеналска връзка.

Историята на невероятния Фред Астер проследяваме в традиционната рубрика "Времена и хора".

И идва черешката на тортата - колкото човек да е отдаден на професионалните си задължения, идва време за отдих и приятна отмора. Ресторант "Орешака" предлага спокойствие и релакс в живописната си градина, с езеро и зеленина, с богато меню и обслужване, от което всеки гост се чувства специален. За ценителите на хубавата храна и здравословния начин на живот има и нова изненада - шеф Никола Петров разкрива част от своите тайни в кулинарната магия.

Разбира се, това не е всичко... Четете ни на линка: https://www.zakazanlak.bg/archive/%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%B9%20234.pdf, както и на хартиения носител на вестника, който се разпространява в целия град.