Какво по-подходящо време в годината от август, за да усетим морския бриз и се насладим на изкусителните морски дарове?! С глътка охладено бяло вино или „Узо“ с ледени кристалчета, в живописна обстановка и хубава компания… И това може да се случи на една ръка разстояние - в ресторант „Орешака“ в Казанлък. Целият месец август тук е посветен на Средиземноморието.

Изборът на рибни деликатеси е огромен, тъй като рибата заема почетно място в средиземноморската кухня. Винаги прясна, майсторски приготвена, апетитно ухаеща. Ресторантът предлага лаврак, ципура, фагри по автентични гръцки рецепти. Можете да изберете и от ястията с друг вид риба - пъстърва, паламуд, шаран и сом. През август майстор-готвачите на ресторанта приготвят за вас паламуд по специални рецепти - веян и домашно пушен.

Менюто на „Орешака“ не се ограничава единствено до рибните деликатеси. Изобилие от пресни морски дарове, октопод на скара по гръцки, скариди, калмари – пържени и на скара, изкусно гарнирани, носят вкусова наслада и усещане за море.

Приготвени по гръцки рецепти тиквички и патладжани допълват екзотиката.

Изборът на салати също е богат, като всяка една от тях съдържа различни съставки и има уникален средиземноморски вкус.

В допълнение към всичко това е живата музика с гръцки мотиви, мелодии и звучене, които разпалват желанието за сиртаки и други танци на балканските народи.


Ресторант „Орешака“ ви очаква – в приятната атмосфера на китната градина с водно огледало и прохлада чрез водна мъгла и с изкушенията на средиземноморската гръцка кухня.

Добър апетит!

За резервации:
Тел. 0700 70 717, www.oreshaka-bg.com
Казанлък, ул. „Орешака“ № 86, срещу стадион „Севтополис“