Весел празник, чакан и желан – 1 юни донесе много положителни емоции и усмивки на малчуганите от ДГ №7 „Буратино“. Денят на детето бе отбелязан с много песни, игри и танци, а целия екип на градината бе пременен с красиви и цветни карнавални костюми. Директорът Гергана Палиева бе в ролята на добра фея, а нейните колежки също бяха пременени в образите на приказни и анимационни герои, и клоуни. Някои от тях бяха толкова успешно дегизирани, че дори на техните възпитаници бе трудно да ги познаят.
На стадиона веселбата започна с изяви на най-малките, които показаха своите умения както в пеенето, така и в игрите. По ред своите таланти и умения демонстрираха и децата от останалите възрастови групи, като последни бяха бъдещите първокласници. Тържеството приключи с танци, в които се включиха всички, умело насочвани от Николай Тенев, който заедно с Антония Каярова водят занимания по зумба в детското заведение.
Тържеството не мина и без „фойерверки“, част от балоните от украсата се пукнаха от горещото време. Арсеналци, които срещнаха случайно децата по пътя им към стадиона спонтанно ги поздравяваха, а усмивки грейваха на лицата им.
В четирите групи на детската градина има близо 90 малчугана. Екипът ѝ има пълната подкрепата на ръководството на „Арсенал“ АД, а това е част от социалната политика на дружеството. Така се осигуряват добри условия за работниците и служителите, които имат деца в предучилищна възраст.