Рокери от Западна Европа и Балканите пристигат за събора в Казанлък

Рокери от цяла България, Гърция, Турция, Македония, Полша, Австрия, са срез запалените фенове на традиционния Мотосъбор, всяка година в началото на юни край Казанлък, организиран от „Черните рози“. Мотосъборът се открива довечера от 19 часа с водосвет от казанлъшкия свещеник Константин на Крънското ханче. Поканени са и представители на Общината. Около 2 500 мотористи идват на казанлъшкия събор всяка година. Вече не е прецедент и международното участие, каквото ще има и тази година. Казанлъшки мотоездачи от „Черните рози“ също „бръмчат“ до събори в чужбина – Австрия, Полша, Германия, Италия. Организаторите очакват отново стотици участници в култовите състезания, станали марка на казанлъшкия събор. Ще бъде разиграна и томбола за Голямата награда на Yamaha, съобщи Емил Лазаров.

Почетната обиколка из улиците на Казанлък стартира утре, в събота от 12.30 часа с начало – Крънското ханче.

Тази година шоуто из града, което винаги се случва при „нашествието“ на мотористите, ще бъде оцветено и от пъстротата на празничния панаир край Стадиона, където в околните хотели са настанени и рокерите-гости. Всички хотели в региона вече са пълни, организаторите са взели всички мерки, събитието да протече спокойно и по всеобщи надежди – без инциденти.

След водосвета довечера, рокерите ще се забавляват с бандите River of Flames, Rocka Rolla, Enthronement. Утре купонът продължава с Invisible Dreams, Saints 'N' Sinners, Krossfire Bulgaria и еротично шоу.