До края на 2023 година трябва да приключат два инфраструктурни проекта в Казанлък – разширяването на пешеходната зона по ул. „Ген. Скобелев“ до входа на парк „Розариум”, съобщи ресорният заместник-кмет на община Казанлък Даниела Коева. През есента на 2022 г. Общината обяви обществена поръчка за изграждане на продължението на пешеходната зона, като обявеният срок за получаване на оферти или на заявления от фирмите-кандидати бе до 4 октомври.
Проектът е изготвен през 2022 г. и обхваща близо 5000 кв. м площ, обясни Коева. Според изнесената информация при обявяването на обществената поръчка, се предвижда изпълнение на земни работи нови асфалтови настилки, тротоарни настилки с унипавета с различен цвят, поставяне на гранитни павета и настилка от павета „Бехатон“, ново улично осветление, кашпи с декоративни решетки от полимербетон. Строителните работи включват и отводняване на повърхностни дъждовни води и поставянето на места за сядане. Според ресорния заместник-кмет на община Казанлък, дейностите ще обхванат продължението на ул. „Ген. Скобелев“, тротоарите в този участък от ул. „Стара планина“ и ул. „Македония“. Успоредно с това, Общината е търсела варианти къде и как да осигурят паркоместа за автомобилите на собствениците на жилища в района.

Вторият проект, който трябва да се реализира до края на тази година, е разширението на парк „Розариум“ с тази част от 2222 кв. м, която Общината придоби от частен собственик. Проектът е възложен на млади проектанти и архитекти, тъй като идеята на Общината е да направи място, което младите хора, във възрастовата група 12-18 години, да припознаят като свое. Вероятно там ще се изгради и пространство за провеждане на събития на открито.