На 16 август от 18.00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства се открива изложбата "моят нереален свят" на Тодор Тилев.
Тодор Тилев е роден през 1973 г. Живее в село Турия, завършва Пловдивския университет профил „Математика”. Вече 21 години, откакто се е установил в Ирландия. Снимките му са публикувани на 6 континента в над 200 държави по света. Спечелил е над 1000 световни и международни награди и отличия. Спечелил е над 500 световни и международни сертификати и референции. Снимането му е хоби, обича пейзажната и природна фотография. Навярно, защото е израснал на село, окото му улавя чувствителността на природата като художник. През последните години работи и по много проекти като „Български църкви”, „Майстор на медни занаяти”, „Красотата на вълните”, „В света на калинките”, „Дивият Атлантик Драйв”, „Безсмъртните великани”. За него фотографията е повече от излизане от реалността.

Изминалата година се очертава като най-успешна за Тодор Тилев. Две поредни години той печели трето място на най-престижното състезание в света „Международните награди по фотография“. Тези награди могат да се сравнят с олимпийските игри за спортисти и наградите „Оскар“ за актьори и актриси.

Спечелил е общо 6 сребърни медала от https://www.betterphotographyphotocomp.com/. Една от тези снимки е включена в топ 20. Също така от състезанието "Фотографски награди" в Париж е заслужил 1 сребърен и 1 златен медал при професионалистите. Печели второ място в абсолютната категория „Природа“, златен и бронзов медал от един от най-престижните фотоконкурси в света „Московски международни награди за фотография” при професионалисти. Пролетта снимката му „Изгрев на езерото Бора” стана победителка на тема „Красотата на природата” на конкурс, проведен в Париж. И още много, много отличия..., включително и първа награда от Петия салон на казанлъшките фотографи със снимката “Любов“.

Тодор Тилев не е професионален фотограф, но продължава да печели награди с категория „Професионалисти“.

Изложбата "Моят нереален свят" ще остане в Казанлък до 18 септември. От музея информират, че сумата от всяка закупена снимка от изложбата ще бъде преведена по сметката на младия Христо Чушков от град Калофер, който е в будна кома от една година, вследствие на черепно-мозъчна травма.