Няма съществени промени в резултатите за общински съветници и кметове на Казанлък, при обработени 58 секционни протокола. Остават за обработка протоколите от 28 изборни комисии. Според неофициална информация, запазва се тенденцията 7 политически партии и местни коалиции са в състава на новия Общински съвет, като някои листи ще търпят промени в подредбите, заради преференциалните вотове за отделни кандидати.
С най- много преференции са листите на ГЕРБ Експерти за Казанлък и БСП – Лява България. Брой бюлетини, подаден в една от секциите в Шипка за Български демократичен център / бившите ЛИДЕР/ на практика обръща вота и води до загуба на досегашния кмет на Шпика вече три мандата Стоян Иванов.
В 17 часа тази вечер Общинската избирателна комисия в Казанлък ще заседава. След това ще бъдат обявени и решеният по отношение на предстоящите балотажи в населените места, избрани кметове и разпределение на мандатите в Общинсикя съвет.
По непотвърдена иформация, на този етап те ще изглеждат така:
За ГЕРБ- 16 или 17, Експерти за Казанлък – 6, БСП – 5, ДПС- 3, ББЦ- 2, РБ – 2 или 1, Български демократичен център /ЛИДЕР бивши/ - 2 или 3.