Общината награждава обективната медия

Награда за обективна медия и обективен журналист ще връчи Община Казанлък послучай Деня на българската община.
Призовете са част от тържественото отбелязване на Деня на българската община- 12 октомври, четвъртък, което е с начало 11 часа във Военния клуб на Казанлък.
На същата церемония ще стане ясен и носителят на наградата за кмет на месец септември, ще бъдат връчени и едногодишни общински стипендии на даровити деца от Казанлък.
Сред акцентите в честванията е и представянето на специалния филм за Казанлък, сниман по време на тазгодишния Празник на розата от солиста на „Юрая хийп“ Джон Лоутън.

В Деня на българската община от 10 часа в сградата на администрацията ще има и тържествена среща с кметовете на Казанлък.
В Деня на българската община за един ден нейни стопани и управленци ще са младите хора. Те застъпват на власт от 9,30 часа.
За първи път в рамките на тържественото отбелязване на Деня на българската община ще има и приятелска среща с най- младите майки на общинската администрация.


Общините в България честват този ден като свой професионален ден от 1998 година, когато водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.
Причината да изберат именно този ден е факта, че на 12 октомври 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България.