На 18 януари, когато почитаме Свети Атанасий Велики, ще бъде официалната церемония по награждаването на спортистите на Казанлък за 2016 година. За включване в Топ 10 са номинирани 28 състезатели от 14 спортни клуба. Ще бъдат отличени още треньор на годината, като номинациите тук са 6 от 7 клуба. Призът "Отбор на годината" ще получи един от 6 предложени отбора от 5 спортни клуба. В класацията тази година са включени и параолимпийците.

13-членна комисия с председател общественият посредник на община Казанлък Гинка Щерева оценява кандидатите за спортните призове по различни критерии като престижност на състезанието, конкуренция, възрастова група, заето място, олимпийски или неолимпийски спорт.

Комисията предлага на Община Казанлък при разпределението на субсидията за спортните клубове да взема под внимание постиженията им и класацията, която да важи до края на годината.

За 2016 година награди ще получат и първенци в ученически спортни състезания, както и изявени състезатели и спортни деятели за техния принос в развитието на спорта в Казанлък.

Церемонията по награждаването на Спортистите на Казанлък за 2016 година ще бъде в Младежкия дом на 18 януари, Атанасовден, от 17 часа.


Заслужено уважение към казанлъшкия спорт бе отдадено през 2016 година с впечатляващата изложба „Спортната слава на Казанлък”, която беше експонирана под открито небе и все още може да се разгледа в пространството на т.нар. КИАЦО в центъра на града. 29 спортни клуба в града на розите се представят с фотоси, запечатали запомнящи се моменти от техните участия в общински, регионални, национални и международни състезания и турнири през последната година.


За 2015 година приза „Най-добър спортист” на Казанлък спечели Тенчо Караенев от Спортен клуб „Аргус ММА”. Второто място зае неговият съотборник от клуб „Аргус ММА” Дориан Дерменджиев. Трето място в подреждането бе отсъдено за Мартин Папанов от Колоездачен клуб „Лястовица – 1905”. Треньор на годината стана Петър Дочев, треньор на Волейболен клуб „Казанлък”. За О(отбор на годината бяха отличени девойките младша възраст от Волейболен клуб „Казанлък”.


През миналата година „Арсенал”АД и 9-членната комисия по спортните номинации в Казанлък отличиха посмъртно Кральо Орозов, дългогодишен състезател и треньор на ФК „Розова долина” и треньор на ФК „Арсенал”.

На снимката: Изложбата "Спортната слава на Казанлък"