Новата " Трибуна" и темите в нея

За поредицата инициативи и тяхното развитие, които „Арсенал“ Казанлък предприе по отношение на подготовката на квалифицирани кадри и ново техническо поколение, разказва в новия си брой фирменото издание „Трибуна Арсенал“.

От миналата седмица започна и кандидат студентската подготовка на арсеналци- бъдещи студенти в Техническия университет в Пловдив. Дуалното обучение и проблемите за решавате от страна на държавата, свързани с дефицита на кадри за родното машиностроене и ангажиментите на новите народни представители, са също акценти по темата от новия брой на вестника.

Държавите от Евросъюза са предпочитаната дестинация за екскурзии от казанлъчани, е обобщената теза на Антония Славова – управител на туристическа фирма и член на групата Експерти за Казанлък.
Още за поведението на пътуващите казанлъчани, четете от специализираната страница 3 на вестника.
Новият брой на изданието предлага още две интересни срещи: с един от арсеналските ветерани, чийто живот е разделен на 3 по 30- Стефан Арабаджийски.
За това какво трови душата и радва сърцето на един биш офицер и несбъднат филолог, прекарал 30 години начело на един от цеховете за специална продукция в „Арсенал“.

Предпразничният Гергьовски щрих в изданието е с една арсеналска именичка- лъчезарното КПП на търговското дружество- Гергана Маргаритова.
За едно от най- слънчевите лица, преминаващи всеки ден през фирмения портал, ще научите от страница 5.

Енциклопедичната страница, посветена на срещите с Времената и Хората този път е с акцент 72 години от края на Втората световна война, е посветен на героя, смаял света Алексей Мересиев.

В навечерието и на друг голям, вече български празник- Денят на славянската писменост и просвета- 24 май, изданието предлага и среща с един от най- умове в сферата на математиката – академик Петър Кендеров, според който „промяната в образованието може да дойде само и единствено отдолу нагоре“.

157 брой на вестника, който чете Казанлък може да се прочете и тук: