Новата „Трибуна Арсенал“: Качеството, без което съвременният свят не може

Новият, 243-ти, брой на вестник „Трибуна Арсенал“ е посветен на Качеството. Категорията, без която съвременният свят е невъзможен. Качество в стоки, услуги, дори, ако искате, и във взаимоотношенията на професионално или житейско ниво.

Дните от 9 до 15 ноември са определени като Седмица на качеството, в която празнуват всички хора, чиито преки трудови ангажименти са свързани с проверка на материали, контрол на технологии, производствени процеси и готови изделия.

За Системата за управление на качеството (СУК) в „Арсенал“ и за отговорностите на „армията“ от 480 специалисти в Направление „Качество“ на дружеството, разказваме в новия брой на вестника.

„Алтернативата на гражданите“ продължава с добрите каузи. Благодарение финансовата подкрепа на Коалицията, бе отпечатано второто издание на книгата „Милиони стъпала към Бога“ на журналиста от „24 часа“ Ваньо Стоилов, за което той получи авторитетно отличие от Съюза на българските журналисти. Много интересни истории от своя дълъг професионален път е събрал авторът в книгата, чийто тираж той и „Алтернативата на гражданите“ даряват на културни институти, библиотеки, училища, читалища.

И още една книга – „Тайният - Иван Вълков..." на д-р Чавдар Ангелов, представяме в този брой. „Арсенал“ закупи екземпляри от монографията, проследяваща живота и делото на една спорна личност в българската история, чиито корени са в Казанлък.

Разказваме и за красивите арсеналки, ревностни читателки във ведомствената художествена библиотека.

Доц. д-р Марияна Пискова, преподавател по архивистика в Югозападния университет в Благоевград, изненадва с едно свое откритие, свързано с киното и Казанлъшкия край от далечната 1928 година. Оказва се, че енинци са участвали във френски игрален филм преди 92 години! Какво любопитно още ще ни разкаже тя, четете в специалното интервю с нея.

И на последната страница – красивата Хеди Ламар. Синеоката актриса с остър ум и заложби на изобретател, се оказва, че е поставила основите на съвременния Wi-Fi. Интересно!

Приятно четене на електронния вариант на вестника: https://www.zakazanlak.bg/archive/243.pdf и на неговото хартиено издание, което ще стигне до вас на 12 ноември.