Напълно обновена, сияеща в свежи цветове, сред зеленина и пъстри детски площадки, Целодневна детска градина № 7 „Буратино“ ще посрещне тази есен своите възпитаници. Детското заведение, което се намира на територията на „Арсенал“АД, е реновирано през това лято, благодарение подкрепата на фирменото ръководство. Изцяло със средства, материали и труд на „Арсенал“ са ремонтирани от пода до покрива помещенията на двете групи „Малвина“ и „Арлекин“. Преустройство на стаите за децата, преобядисване в топли цветове, смяна на подовите настилки, ремонт на покрива – всичко това е направено за малчуганите, които посещават заводската детска градина. В другите две групи – „Лиса Алиса“ и „Артемон“, тази година е подменено оборудването. Ремонт е направен и на административния блок.

„Посрещаме новата учебна година в реновирани помещения – споделя радостта си директорът на детското заведение Стефка Ганчева. – Сърдечно благодаря на ръководството на „Арсенал“ за голямата подкрепа, която ни оказва. Благодарение на тяхното разбиране и съпричастност непрекъснато се подобряват условията, в които се отглеждат децата, така че техните родители да бъдат спокойни, докато са на работа. През миналата година сменихме мебелите във всички групи. Тази година направихме сериозен ремонт на две от сградите. Равносметката е, че за последните 2-3 години цялата детска градина е обновена.“

„Буратино“ се посещава от 170 деца на възраст от 3 до 7 години. 125 от тях са в детската градина на територията на Казанлък, а останалите – в нейния филиал в Горно Черковище. От 9 септември започва работа най-малката група „Лиса Алиса“, където са децата, навършили 3 години. Все още има свободни места за най-малките, които са поверени на грижите на двете учителки Петя Игнатова и Валентина Николова.

Детското заведение е открито на 1 юни 1933 година на територията на Държавната военна фабрика за децата на работниците. В началото е като палатков лагер. По-късно е построена специална сграда - стая с камина и навес. И така, стъпка по стъпка детското заведение расте и вече 86 години посреща децата на Казанлък. Освен удобството за родителите, които работят в „Арсенал“, „Буратино“ има още едно голямо предимство – тя е единствената детска градина в града, където всяка група си има собствена сграда, оборудвана със занималня, спалня, сервизни помещения, физкултурен и музикален салон, разливна за храната.

„Всичко, което е ремонтирано и подновено като материална база, е с подкрепата и съдействието на „Арсенал” – казва директорът на ЦДГ 7 „Буратино“ Стефка Ганчева. – Благодарение на фирмата и с нашия бюджет ние непрекъснато обновяваме детското заведение, за да бъде най-доброто място за нашето бъдеще - децата.“