Новооткритият през месец май в Казанлък Музей на фотографията, който е единствен засега в България, добива популярност както сред казанлъчани, така и сред гостите на града. Една от дейностите му е свързана със събиране, архивиране и обработване на артефакти. Директорът на музея Стефан Папукчиев обясни, че една немалка част от посетителите му даряват снимки, фотоапарати, архиви, спомени. Но за да бъде обогатявана сбирката е необходимо да се направи още много. Папукчиев коментира, че в Казанлък има невероятни неща като фотоархиви и апелира към всички онези колекционери, които имат и фотографски материали да ги предоставят на музея. В момента в музейната сбирка са експонирани различни фотографски принадлежности, известни марки във фотографската индустрия, които датират от 1912 година.
Една част от бъдещата работа на музея е насочена и към създаването на Мултимедийна зала, в която ще бъдат провеждани обучения и лектории на различна тематика. Ще бъде направена и действаща фотолаборатория, в която ще бъдат обучавани ученици от казанлъшките училища.
От Музея на фотографията възнамеряват да предлагат и ретро-фото. А поредното събитие, което предстои в началото на месец август е поредна изложба. Изложбата ще бъде в памет на пловдивския фотограф Любомир Жеков. При откриването и ще бъде прожектиран филм за живота му и ще бъдат презентирани мултимедийни композиции, отличени в първото издание на Арт мултимедия фест в Казанлък.