Лидерът на патриотите иска 50-метров паметник на генерал Вълков на Тюлбето Председателят на Патриотичния фронт в Казанлък Христо Инджов, поиска тук да бъде издигнат паметник на генерал Иван Вълков, основателят на "Арсенал". Както е известно, началото на оръжейната промишленост в Града на розите е през 1924-та година. Тогава Държавната военна фабрика идва в Казанлък, след като е преместена от Русе, където по време на Освободителната война, руснаци основават първата ремонтна работилница на оръжие по нашите земи.
Инджов постави въпроса по време на среща, организирана от Националния комитет на името на ген. Вълков днес на обяд във Военния клуб. Срещата с домакин Йордан Маринов, бе посветена на 65-годишнината от процесите срещу български оръжейници и самолетостроители. Тя се провежда ежегодно под "шапката" на Комитета. Да се извади на видно място паметникът на 23-и Пехотен Шипченски полк и до него да се поставят "на стража" две бойни картечници, поискаха още присъстващи на срещата, пред които Маринов обеща да постави и двата въпроса към общинското ръководство. В навечерието на честванията на поредната годишнина на Шипченската епопея, той и тази година ще организира почистването на паметниците, свързани с Руско-турската Освободителна война, в районите на Шипка и Шейново.
Генерал Вълков, който като военен министър мести в Казанлък Държавната военна фабрика, заслужава неговият паметник да бъде издигнат на центъра на Казанлък или на Тюлбето с височина поне 50 метра, за да се вижда от цяла България, каза пред наш репортер авторът на идеята Христо Инджов,който изтъкна огромният принос на тази историческа личност за цялостното развитие на родния му град Казанлък.