В пъти повече е разликата е в подадените гласове за кмет на община Казанлък, между Галина Стоянова и вторият в листата Николай Терзиев от „БСП –Лява България“. На база обработени от ОИК Казанлък 50, 57% протоколи, към 8,30 часа тази сутрин резултатите са следните:
Общият процент на гласувалите граждани в община Казанлък е 46, 45%, действителните гласове са 89, 87%.
За Галина Стоянова от ГЕРБ са подадени 10 699 действителни гласа или
70, 92%.
За кандидата на БСП – Лява България Николай Терзиев – те са 2 297 или 15,23% и за независимият Стефан Манчоров- 835 гласа или 5,54%.
Резултатите при листите за общински съветници, на база същия процент обработени протоколи е:
За ГЕРБ- 38,76%, като от общия брой подадени бюлетини за листата на ГЕРБ, 2 808 са без преференции. Галина Стоянова като кандидат за общински съветник е получила и най- много преференции- 236. Веднага след нея, на второ място благодарение на преференциите става кандидатът за съветник от листата на ГЕРб, поставен под номер 13. Това емладият фармацевт Иван Гитев.Той получава 152 гласа от преференциите. Борис Кърчев, кандидат за съветник от гражданската квота е с 66 преференции, на база 55,57% от обработените протоколи.
Интересни са феномените в две други листи: в Експерти за Казанлък които се явиха с бюлетина номер 20, кандидатът за съветник под същия номер в листата Иван Дочев получава 59 преференции, водачът на листата на Експерти за Казанлък Николай Ибушев е с най- много преференции в тази листа – 104. Нанчо Видев получава 34 преференции в листата. От подадените гласове за листата на Експерти за Казанлък 1 338 са без преференции.
Феномен има в листата на БСП Лява България, кандидатът под номер 26, съвпадащ с номера на бюлетината е с най- много преференции в тази листа – 110.
Към момента избрани кметове имат селата: Ръжена, Голямо Дряново, Бузовград, Розово, Хаджидимитрово, Енина, Копринка. На сигурни балотажи отиват досегашният кмет на Крън Теменужка Люцканова с независимият Али Качан. Балотажи ще има в селата Средногорово, по всяка вероятност в Овощник, Черганово, Шейново. С нови кметове са Шипка и Дунавци.В Шипка резултат е "обърнат" от едната секция, където драстично висок брой са били гласовете за български демократичен център.
Най- вероятно от 7 партии и коалиции ще е новият Общински съвет на Казанлък. Най- много гласове в него ще имат ГЕРБ, следвани от Експерти за Казанлък, след тях са БСП- Лява България., С по 2 или 3 съветника се очертава да бъдат България без цензура и Български демократичен център / бившите ЛИДЕР/, ДПС. Свои представител или представители ще имат и Реформаторите .