Честит 24 май!

Поздравление от инж. Николай Ибушев, генерален директор на „Арсенал“ АД, по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост

Уважаеми преподаватели от Технически университет – София,и Технически колеж – Казанлък,

Уважаеми учители,

Скъпи студенти, колежани и ученици,

Позволете ми от свое име и от името на ръководствата на „Арсенал“ АД и „Арсенал – 2000“ АД да ви поздравя с един от най-светлите и обичани български празници – 24 май, Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Като предприятие със 145-годишна история, което смело върви през настоящето и има ясен поглед във времето напред, за „Арсенал” инвестицията в образованието и квалификацията на кадрите е инвестиция в бъдещето. А бъдещето – това сте вие, младите и амбициозни хора.

Дружеството изгради програма за създаване на свои висококвалифицирани технически кадри, на инженери, конструктори, технолози, които, съхранявайки традициите на предприятието, да надграждат постигнатото и да го развиват, прилагайки съвременни технологии.

От 2015 година ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ придобиват практически познания в „Арсенал“ по системата на дуалното образование. Вече са стотици студентите в технически университети, които се обучават по Стипендиантската програма на дружеството и успешно се дипломират като инженери.

С нашата подкрепа и с вашите енергия и стремеж към знания, благодарение на доброто ни сътрудничество с учебни заведения в средното и висшето образование, заедно постигаме една важна цел – знаещи и можещи специалисти, които отговарят на изискванията на днешния динамичен свят.

Пожелавам на всички здраве и смели мечти, които да постигате със самочувствието на арсеналци!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Инж. Николай Ибушев
Генерален директор на „Арсенал“ АД
Председател на Борда на директорите на „Арсенал-2000“ АД
Почетен гражданин на Казанлък
Основател и ръководител на МК „Алтернативата на гражданите“