Брой 246 на "Трибуна Арсенал": За хубавите неща в живота

"Честита Коледа! Здрава и успешна Нова година!" ви пожелава от първа страница новият, 246-и, брой на вестник „Трибуна Арсенал“. Това пожелава на всички арсеналци и на казанлъчани генералният директор на „Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев, Почетен гражданин на Казанлък, основател и ръководител на МК „Алтернативата на гражданите“.

За Коалицията, наследила „Експерти за Казанлък“, 2020-а е година на добрите каузи. Всъщност, Мисията „Добро“ на нейните членове и на общинските съветници от „Алтернативата“, се превърна в традиция. Каузи, за които разказваме в последния за тази година брой на вестника.

Тук ще ви срещнем с един млад човек - Калоян Кормев, представител на новата генерация арсеналци, както и с Николай Фитков, започнал в заводската леярна, а днес – известен скулптор и карикатурист.

Общественият посредник Гинка Щерева представя своята равносметка за свършеното в условията на пандемия. Мира Енева, която доведе „Акция Дядо Коледа“ в „Арсенал“, и нейната талантлива дъщеря Рая, ни открехват чудото, което се случва в тези светли дни. Коледно чудо сътвори и екипът на ресторант „Орешака“. Виктория Аврамова, нейните колеги от ресторанта, приятели и съмишленици, подеха благотворителната кампания „Помогни в нужда“. За броени дни те събраха над 3500 лева за възрастни хора, хранителни продукти, още 1000 лева за деца в нужда, детски ранички с лакомства и обиколиха населените места в община Казанлък, понесли препълнени пакети с подаръци. 62 домакинства на възрастни и самотно живеещи хора, на деца в неравностойно положение и многодетни семейства бяха посетени от тези момичета и момчета. И продължават да получават още дарения, които до стотинка ще бъдат разходвани за нуждаещи се хора. А микробусът, с който разнасят подаръците, определено конкурира по изобилие шейната на Дядо Коледа.

Дарения получи и фирмената художествена библиотека в „Арсенал“.

Красотата, която сътворяват в свободното си време арсеналските служителки, заслужава специално внимание. Затова в този празничен брой сме намерили място за тях и за приказните им творения.

Какво е Коледа без празнична трапеза?! Усещаме аромата и вкуса на ястията, които трудолюбивият и сръчен екип на Йонка Велчева предлага от страниците на вестника. Няма как да не се изкушим и да не пробваме някоя рецепта, например, капама в тиква...

И за финал на броя – представяме една изключителна личност. Големият Златю Бояджиев.

Да, 2020-а бе трудна, непредсказуема, година на изпитания и преоценка. Но я изпращаме с хубави новини и настроение. Към това се стремихме през цялата година – да бъдем позитивни, да показваме доброто и красивото в живота около нас. Защото знаем, че изпитанията ни правят по-силни. И вярваме, че следващата година ще бъде по-добра, по-щастлива, по-спокойна, по-успешна за всички. Да бъде!

Последният за 2020 година брой на в. "Трибуна Арсенал" ще излезе на 22 декември, а в електронен вариант може да го разгледате на линка: https://www.zakazanlak.bg/archive/246.pdf