Баба Марта настъпи от 1 февруари

От първия ден на Малък Сечко в Казанлък се усети мартенският дух. Червено-белият български символ на пролетта „се закачи” за хубавото време и без да се колебае се показа на площад „Севтополис”.

Прекрасни ръчно изработени мартеници се накиприха в центъра на града и заедно с щедрото февруарско слънце подканиха казанлъчани да започнат своя избор. Подранилите майстори на българската мартеница, които я плетат от естествени материали и влагат цялото си сърце, народните традиции и фантазията си в нея, определено са помислили за тези, които имат роднини и приятели зад граница. Червено-белият усукан вълнен конец, ще стигне точно навреме до близки и приятели в далечни държави по целия свят, с най-искрени пожелания за здраве и късмет.

Красиви ръчно изплетени и украсени мартеници има за деца, за възрастни, за мъже и жени (за джендъритe не е ясно), които определено не са скъпи като цена - максимум лев и петдесет, но пък са далеч по-привлекателни от вносните артикули. А и идеята да подкрепим българското може би най-много върви при избора и покупката на мартеници.