„Хубав празник стана в Крън", „От доста време не е имало такъв празник в града”, „Разнообразни събития, много настроение, емоции”, това са само една малка част от споделените впечатления на крънчани и гостите на града, станали част от празника на 12 ноември. Изпълнен с много събития, денят изобилстваше от изпълнения на танцови и певчески фолклорни състави, на кукери от читалища в съседни села, на талантливи деца от детската градина и от училището в Крън. Рано сутринта бе отслужена Света литургия, на обяд бе раздаден курбан за здраве, осветен от отец Константин. Много емоции предизвика и футболната среща между млади и ветерани, зумбата с Гери, а вечерта завърши с красива заря.


За доброто настроение на всички заслуга имат организаторите от Кметството на Крън и Коалиция „Алтернативата на гражданите” – Казанлък, която дари 2000 лева за празника на крънчани, осигури зарята като красив финал на празника и заснемането с дрон на събитието през целия ден. Отделно от това на празника приветствие към жителите на града и техните гости поднесе лично инж. Николай Ибушев, генерален директор на „Арсенал”, основател и ръководител на непартийната формация „Алтернативата на гражданите”, която в новия Общински съвет е втора сила по численост на съветниците. Той поздрави всички с празника и подчерта, че новоизбраният кмет на населеното място Тодор Малаков е бил подкрепен от Коалицията като непартиен кандидат и ще продължава да има подкрепата на „Алтернативата на гражданите”, за да се осъществят редица добри идеи за развитието на Крън и за благоденствието на неговите жители. От своя страна Тодор Малаков благодари за доверието на своите съграждани и поздравявайки ги с празника, той призова всички да бъдат обединени, за да върви градът напред. „Ще бъда до вас, както в обществените дела, така и винаги, когато имате нужда от съдействие и чисто човешка подкрепа”, каза още новият кмет на населеното място.

Освен с дарението за самия празник, „Алтернативата на гражданите” дари още 2000 лева на крънския фолклорен състав „Нашенци”, благодарение на което той ще участва в международен фестивал в Полша. Събитието в най-младия град в община Казанлък бе уважено още от общинските съветници от "Алтернативата на гражданите" - арсеналците Янко Запрянов и Иван Иванов.