70 годишен крънчанин скочи с бънджи

70 годишният Панайот Костов от град Крън стана най- възрастният жител на общината, скочил с бънджи. Преди броени дни той скочи с бънджи от 75 метра височина, на моста до Клисура. Мостът е вторият по големина у нас за бънджи скокове.
Екстремното предизивкателство за родения под знака на Близнаците търговец е специален подарък за неговия юбилеен рожден ден от една от дъщерите му- Веска Панайотова, кмет на град Шипка.

сн: Панайот Костов преди скока

Заради вечно търсещия му нови предизвикателства и любопитства буден дух, смелостта и спортната натура, дъщерята се решила да направи този оригинален подарък.
За подготовката на скока Панайот, който от няколко години е и запален по йогата, се погрижили освен дъщерята, и специална група инструктори по скачане с бънджи, предлагащи екстремното преживяване на моста над Клисура.
Преди самият скок Панайот трябавло да преодолее още няколко препятствия, подобни на тези в Сървайвър: ичкачване по отвесна скала, движение по въже между две склона, с дълбока пропаст под краката, спускане в 3 метров вир и други.


сн: Скокът на Панайот-вдясно


Непосредствено преди скока, за да тръгне по вода екстремното преживяване, в района на скока завалял и дъжд. Това обаче никак не смутило смелия скачач на бънджи от Крън, който направил забележителен скок. Пред близките си споделил, че преживяването да висиш от 75 метра над пропастта е незабравимо, неописуемо, изключително вълнуващо и с удоволствие ще го повтори.Респектиращият с виталността на годините си Панайот впечатлил скачача и организатори, като имал и специалната чест скокът му да бъде увуковечен за поколенията в специална документална фотосесия. При това направена не от кой да е, а от една от водешите световни модни дизайнерки с българско име- Виргиня Здравкова.Следващата амбиция на Панайот е да скочи от още по-високо място- 120 метровия мост на Витиня, както и да направи рафтинг пътешествие.
Любознателния и буден дух на Панайот Костов в годините назад го е водил из различни краища на света и срещал с интересни и забележителни хора: благодарание на приятелство с японец, стигнал до о Страната на изгряващото слънце. С упорити ицеленасочени занимания с йъга, успял да се излекува от досадна и дългогодишна дископатия. Посветил идълги години на усвояването на вселенската енергия и нейната целебна сила, достигайки до трето мастерско ниво на Рейки.
Заради изключителната си виталност и хъс 70 годишният крънчанин е заразителен пример за много млади хора,превърнал се в своеобразен талисман на местни смелчаци, решили да преоткриват света по един по-нестандартен начин.