65 сантиметра сняг на Шипка, сложно пътуване в областта Изключително тежка е пътната обстановка в Старозагорска област, движението на автомобили в някои участъци е ограничено до 12 тона, има и затворени пътища заради мъгла и снегонавявания.
Това съобщи Илия Златев, директор на Областното Пътно управление в Стара Загора .
Пътят Стара Загора – Казанлък, в района на село Ягода вече е отворен, след като през нощта заради натежал сняг електрически стълб за високо напрежение падна в непосредствена близост до работещ снегорин на Областното Пътно и по чудо се е разминало без последствия. Инцидентът доведе до няколко часово затваряне през нощта на пътя.
Заради мъгла и снегонавявания са затворени пътищата Мъглиж – Гурково, Шейново- Дунавци.
Силно затруднено е пътуването между Казанлък и град Шипка.

На прохода Шипка снегът вече е 65 сантиметра, проходът е отворен за движение и се почиства постоянно, но заради снегонавяванията, пътуването през него е изключително затруднено. Да не се пътува и в района на Павел баня – Турия, препоръчват от Областното Пътно управление, заради паднали дървета и изпочупени клони.
Изключително силен и продължаващ вече 12 час затруднява и силно ограничава движението на автомобили в отсечката град Чирпан – село Свобода.
Проходът „Хаинбоаз“ е отворен за движение, но с ограничение за преминаване през него на автомобили над 12 тона. Ограничението е валидно за движение през цялата Старозагорска област.
Магистралите „Тракия“ и „Марица“, в района за който се грижи Областно Пътно управление Стара загора, са почистени, движението по тях се извършва без ограничения.
127 машини на Управлението дежурят по пътищата в областта.
Заради изключително сложната пътна обстановка в региона, от Пътното управление препоръчват на водачите на автомобили да не пътуват, ако не се налага.