„Благодарим ти за всичките години, които посвети на „Арсенал“ – в себераздаване и с отговорност, безрезервно и с любов. От сърце ти благодарим за времето, през което имахме удоволствието да работим заедно! Твоите 55 арсеналски години са мярката за пословичното ти и рядко срещано трудолюбие. Мярката за перфектната ти работа и лоялност, за усещането ти за фирмена принадлежност, гордост и самочувствие“. Това каза в своето приветствие генералният директор на „Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев към Нина Янчева, един от най-дългогодишните специалисти във фирмата. Поводът за тези трогателни слова бе решението на Нина да затвори последната страница от своята дълга трудова биография. Биография, започнала и преминала изцяло в „Арсенал“. И посветена на "Арсенал".

Директно от студентската скамейка Нина Янчева идва в предприятието, където се занимава с различни и все отговорни дейности – патентното дело, рационализациите, приватизацията. Четвърт век от тези 55 арсеналски години тя работи в Управлението на дружеството, като 23 от тях е административен секретар на първия заместник изпълнителен директор на "Арсенал" Станил Станилов.

Години, неусетно изнизали се, които носят присъствието на един достоен човек и изключителен професионалист. По думите на Николай Ибушев, тя е „Моделът за една реализирана и успяла жена, спечелила възхищението и уважението на всички ни.“

„Нина Янчева е уникален човек и специалист – добави и последният й пряк ръководител Станил Станилов. – Човек на мястото си. Винаги подхожда аналитично, вниква в детайлите, търси логика. Умее да погледне задълбочено всеки казус, да синтезира информацията. Пожелавам на всеки да има такъв колега, приятел, партньор.“

„Сигурни сме, че „Арсенал“ ще остане завинаги в сърцето ти – така, както ти за „Арсенал“ ще бъдеш от онези най-ценни негови хора, които оставят ярка следа след себе си. Винаги си добре дошла тук!“, каза още инж. Ибушев и подари на Нина Янчева специален сувенир, който винаги да й напомня за "Арсенал".

Нина Янчева на своето работно място в последния си работен ден

„Благодаря Ви, това е огромна изненада за мен. Смятам, че винаги всичко е било добре“, едва успя да сподели от вълнение Нина.

За цялото ръководство на „Арсенал“ и за нейните колежки – административните секретари на директорите, които присъстваха на тържественото й изпращане, е повече от ясно, че и занапред Нина Янчева ще продължи да бъде все така всеотдайна и отговорна в това, на което ще се посвети.

Повече за 55-те арсеналски години на Нина Янчева можете да прочетете в новия, 241 брой, на вестник "Трибуна Арсенал", който ще бъде при вас, нашите читатели, на 9 октомври 2020 година.