Царица Роза 2022 е Белослава Желева от СУ “Екзарх Антим I”. Тя е 54-ата Царица Роза на Казанлък, избрана в 119-ия Празник на розата. Победителката се състезава в конкурса под последния номер 26.

Тереза Палова е първа подгласничка на Царица Роза. Тя е абитуриентка от Националното училище по приложни изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ и бе номер 18 в конкурса.

Габриела Петкова е втора подгласничка на 54-ата Царица. Учи в Профилирана природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“. Тя дефилира под номер 25."Обещавам да нося короната с достойнство и отговорност, в името на моя роден град Казанлък. Благодаря ви за високата чест“, каза новата Царица Роза.

Белослава Желева има амбиция да учи анимация, като ще кандидатства в университети в България и чужбина. Умее да се радва на малките неща, но най-щастлива се чувства тази вечер, когато победи в надпреварата и стана 54-а Царица на Казанлък. Тя бе избрана и за рекламно лице на казанлъшка козметична фирма. Царица Роза 2022 получи като подаръци, освен голям набор от козметика, бижута и цветя, и три пътувания. От Японското посолство бе осигурено традиционното пътуване до побратимените на Казанлък градове Фукуяма и Мунаката, а от фирма за козметика на основата на маслодайната роза победителката получи пътуване до Дубай на Световното изложение през м. октомври 2022 г. и почивка на най-престижния остров там - Блу уотър.

В надпреварата участваха 26 казанлъшки абитуриентки, а изборът бе направен от жури с председател художника Петър Бояджиев. За доброто настроение на присъстващите в залата на ДК "Арсенал" допринесе водещият Руслан Мъйнов, който съчета актьорско майсторство с прекрасни музикални изпълнения.