5 годишната Християна Василева е най- малката пианистка в Казанлък, която има вече и свой концерт. Възпитаничката на музикалната педагожка Елена Юлиянова се "запалила" по пианото още от 3 годишна, докато слушала изпълненията на различни концерти на Сибел Зейнелова, "каката", която често гостувала у тях. Християна няма нито един пропуснат концерт на Сибел, която се е превърнала в неин ментор и идол.

Само преди ден Сибел Зейнелова свири за довиждане пред свои приятели в Казанлък, преди да отпътува за Ню Йорк, където продължава обучението си в престижното музикално училище Mannes Gollege The New School for Music .


[post_title]

Християна в компанията на пианистите Сибел Зейнелова, Виктор Владков и приятели

Малката Християна се занимава усилено с пиано от 9 месеца само, но вече може да свири сама няколко изпълнения. Концертният прощъпулник на малката е бил през май, в Деня на музеите, когато свири на рояла на академик Петко Стайнов в родния му дом.
Независимо от крехката си възраст, Християна не е срамежлива пред пианото и с желание изпълнява произведенията, които е научила. Факт, в който и zakazanlak.bg лично се убеди.
От самото начало малката пианистка има свое лично пиано, на което се упражнява по 2 часа дневно.
Настоящата мечта за „когато порасне“ на най- малката пианистка на Казанлък е да стане „голяма музикантка.“