43  изоставени четириноги намериха нов дом през 2015 година

43 изоставени в Общинския приют за бездомни кучета край Казанлък намериха своя нов дом и стопани през тази година.

34 големи кучета и 7 малки четириноги бездомници вече получиха и своя празничен коледен обяд, под формата на местни консерви, благодарение на дареното в акцията на казанлъшката фондация " Помощ за животните", съвместно с фондация Animal Hope и доброволци.

Изоставените и захвърлени на улицата, прибрани впоследствие в приюта, ще се надяват новата година да донесе късмет и на тях и те да намерят също свой дом.

В кампанията за набиране на храна, продължила през целия месец декември бяха събрани близо 500 килограма консерви и суха кучешка храна, постелъчен инвентар и одела за нуждите на общинския приют.

Ветеринарният лекар от Община Казанлък д-р Антония Илиева съобщи, че кампанията „Подари консерва, нахрани куче от Общинския приют в гр. Казанлък“ се организира за втори път.

Събраното количество храна за изоставените и захвърлени на улицата животни е три пъти повече от дареното през миналата година и ще стигне за изхранването близо месец на оставените в момента в общинския приют животни.
Общо през годината в приюта са били и изоставени или прибрани от улицата 272 кучета.
В кампании за кастриране са били обхванати 228 кучета, част от тях домашни.
Общинският приют в Казанлък се издържа със средства както от общината в града, така и с помощта на австрийска организация за защита на животните, която осигурява ежемесечно средства за храна и за кастрационни материали.