Нито един от петимата новоизбрани съветници от БСП в новия Общински съвет на Казанлък не се явиха на церемонията, организирана от ОИК –Казанлък, за да получи удостоверението си за избор като съветник.
Причината за практическия бойкот от страна на БСП съветниците на церемонията не стан ясна. Потърсени за коментар за отсъствието си, не отговориха на телефоните нито лидерът на БСП в Казанлък Николай Терзиев, нито престашето на БСП Яница Станчева.


От церемонията отсътваха и двама от тримата съветници на ДПС, един от групата на Експерти за Казанлък и новоизбраният кметът на Енина. Лично председателката на ОИК –Казанлък Димитринка Петрунова връчи удостоверенията на избраните съветници и кметове на населени места, припомняйки им думите на Александър Стамболийски, че „искрената и честна политика, е най- добрата политика“. Адвокат Петрунова призова новоизбраните съветници и кметове да са отговорят на очакванията на своите избиратели.В приветствието си към новоизбраните кметове и общински съветници кметът на община Казанлък Галина Стоянова ги призова да се учат на толерантност един от друг, като изрази убеденост, че всички заедно ще намерят консенсус за добрите решения за града и общината. Предстоят четири години забързана работа, изискванитя към нас са много, очакванията са още по-големи, каза в словото си Стоянова.

Видео от церемонията, очаквайте малко по-късно тук:

Галерия от снимки също тук: ки