Правителството ще приеме на заседание в сряда удължаване на епидемичната обстановка в страната до края на месец май, потвърди премиерът в оставка Борисов на среща с туристическия бранш. На нея присъстваха още министрите на здравеопазването и туризма в оставка Костадин Ангелов и Марияна Николова. На заседанието ще бъдат обявени мерките за предстоящия летен туристически сезон.
Николова заяви, че от Министерството на туризма са изработили единни правила за всички заведения и места за настаняване. Всички мерки са съгласувани със здравните власти. "Стартирахме кампания за безопасно лято 2021 г. Имаме агресивна реклама, която помогна и за успешния зимен сезон", допълни вицепремиерът в оставка Марияна Николова.
"Поехме два ангажимента - да направим правила за влизане в страната, конкурентни на съседните ни държави, за да спасим българския туризъм. От утре ще има заповед за влизане у нас по три начина - чрез ваксинационен сертификат, с ваксините, признати от СЗО, ще се влиза с отрицателен ПСР или антигенен тест или документ за преболедуване", заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.