Казанлъшката коалиция на „Патриотите“ ще се солидаризира със сигнала на още 3 предизборни щаба в града и ще подаде общ в ОИК за предизборна агитация в предприятие на територията на Казанлък, със 100% държавно участие. Това каза на пресконферениця днес полковникът от резерва Радион Попов, кандидат за кмет на община Казанлък, издигнат от коалиция "Партиотите"-. Коалицията е поканила на дебат за общинските пари и дългове всички бивши кметове на казанлък от 1989 година до днес. Дебатът ще е в петък, от 17,30 часа в Клуба на казанлъшките социалдемократи. До момента участие в дебата са потвърдили 90% от досегашните кметове, добави още Радион Попов. Най- вероятно обаче на дебата нямало да присъства бившият кмет на Казанлък, два мандата Стефан Дамянов, добави Попов, без да посочва причините, поради които Дамянов няма да участва. Досегашният кмет Галина Стоянова, която е кандидат и за следващ мандат, не била поканена още. В Казанлък коалицията "Патриотите" издига кандидат за общински кмет, кандидати за общински съветници и за кметове на населени места.


Повече сигурност за хората по места, възраждане на малкия и среден бизнес, прозрачност в управлението на общинските пари, са трите основни акцента в платформата на коалиция „Патриоти“ за местнитеи збори в Казанлък. Те ще насотяват Общинският съвет да предефинира определените зони за платено паркиране и транспортната схема на граад, която създавала и предпоставки за ПТП, допълни георги Стойков, полковник от резерва, който е в листата с кандидати за общински съветници.


В Казанлък лидерът на партия "Нова алтернатива" Николай Цонев съобщи, че паритята има свои листи с кандидати за общински съветници в 87 от общините в страната. Разчитаме на идеите си, а не на финансови средста за успех, независимо, че за първи път участваме в кампания за местен вот.

В същия формат, залагайки на патриотично-либералната идеология, коалицията издига и кандидат за кмет на Шумен, добави Цонев.