До момента няма нито една жалба в РИК за нарушения, нито за продажба на гласове

В Общинската болница в Казанлък няма да има избирателна секция, тъй като от лечебното заведение не са подали заявление за сформирането на секционна избирателна комисия, обяви днес председалят на Районната избирателна комисия в Стара Загора Теодора Крумова.

Общо 487 са секционните избирателни комисии на територията на област Стара Загора, включително в лечебни и здравни заведения, в следствието и ареста, и в затвора. Ангажираните в секционните избирателни комисии общо в областта са 4000 души. РИК е в 17-членен състав. Броят на избирателите в най-големите СИК е 1000 човека.
В 20 избирателни секции ще се гласува машинно, като 4 от тях се намират в Казанлък – секциите са разположени в ОУ „Чудомир” и членовете им са преминали обучение за работа с машините. Машинно може да се гласува само за президент и вицепрезидент, но не и за националния референдум.

До момента няма подадени жалби в РИК за нарушения, нито за продажба на гласове.

На сайта на Главна дирекция ГРАО - http://www.grao.bg/elections/, може да се направи справка по ЕГН или по адрес на избирателя в коя секция и къде ще гласува. На разположение за информация са и членовете на РИК, като телефоните за връзка са: 042/623 215; 613 224; 0886880063 или на е-mail: RIK27@cik.bg.