В работата на форума участват 16 делегати от Казанлък

На 8 и 9 февруари 2023 г. се провежда XI конгрес на Конфедерация на труда “Подкрепа”, който съвпада с 34-годишнината от създаването на синдиката. Форумът ще премине под мотото „С Подкрепа“ в бъдещето!“. В него участват над 600 делегати от цялата страна – представители на регионалните и браншови структури на синдиката.

Конгресът ще бъде открит на 8 февруари в НДК с встъпително слово на президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Очаква се поздравления да поднесат: президентът на Р България Румен Радев, министър-председателят Гълъб Донев, министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и др. Делегатите и гостите ще бъдат поздравени и от почетния президент на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев. Сред официалните гости ще бъдат посланици и социални аташета, представители на обществени организации и институции, общественици и интелектуалци.

В работата на висшия форум на КТ "Подкрепа" ще участват чуждестранни гости от синдикални организации.

Конгресът ще приеме Устав, ще утвърди общата Програма на Конфедерация за следващите четири години, ще вземе решения по всички въпроси, засягащи цялостната й дейност. През втория ден от работата си конгресът ще избере екип от президент и вицепрезидент с мандат от 4 години.

Представители на КТ "Подкрепа" в регион Казанлък също заминаха за участие във форума. Делегатите, водени от председателя на СРС на КТ "Подкрепа"-Казанлък инж. Цветанка Пискова, са 16 души и са представители на сферите "Здравеопазване", "Образование", "Култура", "Административни служители", "Услуги". В работата на конгреса се включват и членове на Фирмената синдикална организация на КТ "Подкрепа" в "Арсенал" АД, която е най-голямата структура на синдиката в региона.