Досегашният заместник-директор на Държавна опера-Стара Загора Красимир Червилов стана третият заместник областен управител на Стара Загора. Красимир Симеонов Червилов е назначен на позицията със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от 22 май 2018 г., съобщават от Областна администрация

Красимир Червилов е роден на 25 юни 1965 г. в Стара Загора. Завършил е Средното музикално училище в родния си град. След това завършва оперно пеене в Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ - София. Има и магистратура по „Публична администрация“ от Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Работил е в Радио-Стара Загора. През последните 3 години е бил заместник-директор на Държавна опера-Стара Загора.
Днес, 23 май, г-н Червилов бе посрещнат в Областна администрация от областния управител Гергана Микова, информират още от институцията.

Заместник областни управители са Димитър Драчев – за втори път на този пост, и Петя Чакърова – първи мандат. Димитър Драчев е експерт по съобщителна техника. Преминал е стратегически курс „Изпълнение на задълженията на ръководни длъжности в системата за национална сигурност и отбрана” във Военната академия, София. Бил е зам. областен управител на област Стара Загора в периода 2009 - 2013 г.

Петя Чакърова има магистърска степен по специалността „Растителна защита” в Пловдив, а по-късно и магистърска степен „Социални работи и медиация” в Тракийския университет в Стара Загора. Има допълнителна квалификация по икономика и мениджмънт. Работила е като директор на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в с. Петрово и като директор на Дирекция „Социално подпомагане”, Стара Загора.Член е на местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.