От 29.03.2021 г., понеделник, до 04.04.2021 г., неделя, в часовия интервал от 8.30 часа до 16.00 часа временно се затваря надлез "Катекс", заради довършителните дейности по неговия ремонт. В посоченото време се въвежда нова организация на движението. Затворен за моторни превозни средства ще бъде участък от бул. „Розова Ддолина“ от кръговото кръстовище с ул. „Бачо Киро“ на юг до пътна връзка „Катекс“ с Индустриалната зона.

В участъка на бул. „Розова долина“ след пътна връзка „Катекс“ с Индустриалната зона на юг до пътен възел „Диамант“ на булеварда с обходния път I-6, движението се отбива в двете десни ленти и се затварят двете леви. След полагане на асфалтобетона следва обръщане на схемата за движение за асфалтиране на двете десни ленти.


Водачите на МПС трябва да преминават в района с повишено внимание и намалена скорост на движение.
В посочения времеви интервал от 8.30 ч. до 16.00 ч. за въпросния период се въвежда временен режим на движение на МПС по обходните улици:

За движещите се от с. Бузовград МПС към Казанлък, както следва:
- на изток - по локалното на бул. „Розова долина“ към ул. „Хан Аспарух“ и съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък;
- на запад - по бул. „Розова долина“ към пътна връзка „Катекс“ с Индустриалната зона по път южно от жп линията, успореден с ул. „Москва“ към съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък – в двете посоки.

За движещите се от центъра на Казанлък към с. Бузовград, както следва:
- по ул. „Бачо Киро“ на изток и на запад към съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък и съществуващите пресичания на жп линията.

Изпълнението на строително-монтажните работи по основния ремонт на надлез „Катекс“ е пред завършване - финално асфалтиране, полагане на пътна маркировка, поставяне на пътни знаци и мантинели.

А от Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че през седмицата ще завърши ремонтът в 6 км участък от АМ „Тракия“ от общо 16,5 км, които се обновяват в момента. Строителните работи стартираха в началото на февруари и до дни ще се възстанови движението в отсечката между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел „Чирпан - изток“ продължава.Строителните дейности в 16,5 км участък са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. „Стара Загора“.