Започват 23 -те Чудомирови празници

23-тите поред Чудомирови празници се откриват днес в Казанлък. По традиция началото им е на рождения ден на писателя- хуморист от Турия Димитър Чорбаджийски- Чудомир, патрон на празниците .

В продължение на седмица Казанлък се превръща в своеобразна културна столица на страната, с поредица прояви, посветени на творчеството на Чудомир. Програмата включва изложби, различни концерти, оперета, детски представления и конкурси, спектакли включени в 15 национален театрален фестивал "Комедиен хит на сезона".

На откриването тази вечер от 19 часа в НЧ "Искра" ще бъде връчена и статуетката "Чудомир" на тазгодишния носител на едноименната награда, присъждана за хумористичен разказ. Тя става притежание на писателя -публицист Деян Енев за разказа му "Местни избори".

Първото представление от театралния фестивал също е тази вечер - спектакълът на Драматичен театър " Гео Милев" в Стара Загора - "Госпожа Министершата".

В дома на писателя Чудомир в Казанлък, като част от проявите в празничния афиш, тази вечер се открива изложба акварел " Пейзажистът Чудомир".

Празниците продължават до 1-ви април. Билети за проявите могат да бъдат закупени от касите пред НЧ "Искра" .