Китайската нова година започна днес, 12 февруари 2021, и приключва на 31 януари 2022. Тя ще е годината на Белия Метален Вол. За последните над 100 години, Годината на Вола е била през 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 и през предстоящата 2021.

Волът е вторият знак в китайския зодиак. Годината на Металния Вол идва след годината на Металния Плъх и преди годината на Водния Тигър. В годината на Белия Метален Вол всички ще се чувстваме длъжни да изпълняваме задачите и отговорностите си. Това е и период, в който ще трябва да удвоим усилията си, за да постигнем каквото и да било.

Волът е мощно животно, което има способността да трансформира негативните предизвикателства от ужасната Година на Плъха в положителни резултати през 2021 г. Той може да ни спаси от бедствия и да помогне за възстановяването, защото е строител. През неговата година ще се продължи и довърши започнатото в Годината на Плъха. Годината на Белия Метален Вол е период на разрешени проблеми, но само ако сме дисциплинирани и добре организирани.

Смята се, че за да имаме късмет, трябва винаги да носим със себе си нещо метално.

Отличителна черта на този зодиакален знак е, че работи усърдно и упорито. Действа методично и последователно. Затова и 2021 ще е година, в която усърдната работа ще бъде възнаградена. Щастливи и успели ще са онези, които полагат много усилия.

Волът не обича да е център на вниманието и предпочита действията му да говорят вместо него. Вярва, че всеки трябва да върши онова, за което е поел отговорност и да не прекрачва предварително начертаните граници.

Волът е много романтичен, но не обича показността. Макар да окъпва с внимание и жестове човека до себе си, почти никога не го прави пред публика.

Жените, родени под знака на Вола са спокойни и нежни. Не се предават и не вярват, че "съдбата" предопределя какво им се случва. Въпреки това, рядко ще ги видите да търсят алтернатива, по-скоро ще се борят с онова, което се изпречи на пътя им. Понякога са малко упорити, дори инатливи. Мислят и действат бързо и рядко съжаляват за избора, който са направили. Те са традиционалисти, винаги верни на половинката си и влагат много усилия във възпитанието и образованието на децата си.

Мъжете, родени под знака на Вола, са хора, на които да разчитате и имате доверие. Те влагат сърце и душа във всичко, с което се захванат. Отговорни са, особено по отношение на семейството. Най-големият им недостатък е, че често са праволинейни и се гневят, когато някой действа против правилата им. Имат високи, често твърде завишени, очаквания към децата си.