Днес по обед започна електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2022/2023 година, съгласно утвърден със заповед на кмета на общината график на дейностите.
От 19 до 30 май, включително, родителите ще могат да подават заявления за първо класиране онлайн на https://school.kazanlak.bg за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Резултатите ще бъдат обявени на 2 юни, а записването на класираните деца ще бъде в периода от 3 юни до 8 юни.
От 10 до 15 юни, включително, е срокът за кандидатстване за II класиране. Резултатите ще бъдат обявени на 17 юни 2022 г., а срокът за записване е от 20 до 22 юни, включително.
Срокът за кандидатстване за III класиране е от 24 юни до 28 юни 2022 г.. Обявяване на класирането ще бъде на 30 юни, а записването ще бъде от 1 до 5 юли.
Пълният график за прием в училищата може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Образование и стратегическо планиране“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. На посочените страници е достъпна и Системата от правила за електронен прием в подготвителни групи и първи клас.
И тази година предимство получават деца, чиито братя или сестри до 12 -годишна възраст са ученици в същото училище, за което кандидатстват, независимо от постоянния/настоящия им адрес. Те автоматично се разпределят в първа група.
От общината информират, че датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияят на класирането.
Всички заявени данни (промяна в обстоятелствата) могат да бъдат актуализирани само в срока за регистрация / редакция на заявленията, както онлайн във форма за редакция на вече подаденото заявление, така и на място в училищата в Казанлък, където е подадено първоначално заявлението, без да се губи полученият вече входящ номер. Определящ за окончателното класиране е последният вариант на заявлението.