Районна прокуратура- Казанлък внесе в съда искане за „задържане под стража“ спрямо 58-годишния П.П., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 16 януари 2019 г. до 11 февруари 2019 г. в Казанлък, на три пъти се е представял за служител на МВР и за лекар, с което е заблудил други хора и им е причинил имотни вреди, съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура-Пловдив. Жертвите на измамника са 75-годишен мъж, когото той е ощетил с 10 300 лева, 69-годишна жена, като й е причинил имотна вреда в размер на 4400 лева, и е направил опит да причини имотна вреда в размер на 5735 лева на 72-годишна жена – престъпления по Наказателния кодекс.

До момента обвиняемият П.П. е осъждан 11 пъти. Районна прокуратура-Казанлък счита, че се касае за престъпление с висока степен на обществена опасност, поради което внесе искане в съда за определена на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Както бе съобщено вчера в бюлетина на ОДМВР-Стара Загора, на 11 февруари 2019 година на територията на РУ "Полиция" - Казанлък, е проведена специализирана полицейска операция по линия "Телефонни измами''. В хода на операцията е задържан 58-годишен мъж от Габрово. Установено е, че същият е съпричастен в ролята на "куриер'' към извършването на три телефонни измами през 2019 в Казанлък, при които е отнета общата сума от 20 435 лв.