„За довиждане и благодаря“. Под това мото една от 25-те най- талантливи пианитски в света, казанлъчанката Сибел Зейнелова събра днес по обед на Богородица, приятели, спомоществователи и близки, за своя концерт преди отпътуването си за Ню Йорк. От края на този месец бившата възпитаничка на музикалната педагожка Елена Юлиянова и Националната Музикална академия в София, продължава образованите си в Америка. Там тя ще учи в едно от най- престижните в света музикални висши училища Mannes Gollege The New School for Music .
Пред почитателите на класическата музика, Сибел изсвири на рояла на академик Петко Стайнов няколко от най- награждаваните си изпълнения. Сред уважилите прощалния концерт на пианистката бяха най- малката пианитска на Казанлък 5 годишната Християна Василева и един от най- перспективните млади пианисти в България Виктор Владков.
Музикалният подарък на Сибел бе вдъхновен от сайта zakazanlak.bg и стана възможен благодарение на подкрепата на Художествената галерия в Казанлък и на Дом „Петко Стайнов“.
Навръх Коледа Сибел ще се завърне в родината, за да подари коледен концерт на всички, които подкрепят сбъдването на музикалната й мечта.
За своите успехи в продължение на 9 години Сибел е награждавана от Община Казанлък и е била носителка на стипендия за деца с изявени дарби, по програмата на Министерството на културата и Министерството на образованието. Участничка е в Клуба на успелите деца на България на фондация „Димитър Бербатов“.
Съвсем наскоро фондация „ Помощ за благотворителността“ обяви Сибел Зейнелова за „Евробет талант“ . Като бонус от наградата Сибел ще има и изключителен ментор за различните си музикални изяви у нас, в рамките на година- композиторът Ангел Заберски –син, както и покана за участие във Фестивала на изкуствата „Аполония", от която Сибел ще се възползва догодина.