Заради основен ремонт на надлез „Катекс“, от 28 април 2020 година, вторник, със заповед на кмета, в Казанлък се въвежда временна организация на движението по бул.“Розова долина“ в района около надлез „Катекс“.

Участъкът от кръговото кръстовище с ул.“Бачо Киро“ до участъка от пътна връзка с Индустриална зона ще бъде затворен за движение, спиране и паркиране, съобщават от Община Казанлък.

Движението на МПС временно ще се извършва по обходни маршрути.

От село Бузовград към град Казанлък:
- на изток – от бул.“Розова долина“ по ул.“Хан Аспарух“ към съществуващата улична мрежа на града;
- на запад – от бул.“Розова долина“ по път, южно от жп-линията, успореден с ул.“Москва“ към съществуващата улична мрежа на Казанлък – и в двете посоки.

От центъра на град Казанлък към село Бузовград:
- по ул.“Бачо Киро“ – на изток и на запад към съществуващата улична мрежа в града.

Промените в движението на МПС в района на надлеза ще важат до приключването на строително-ремонтните дейности.

На сесията на Общинския съвет в Казанлък на 15 април 2020 г. бе взето решение да се удължи с 1 година Споразумението между Община Казанлък и Агенция „Пътна инфраструктура” за изпълнението на проекта за основен ремонт на надлез „Катекс”. Съгласно договореностите за сътрудничество между Община Казанлък и АПИ, всички необходими дейности по осъществяване на ремонта ще се организират съвместно и ще се финансират при участие 50% на 50% от стойността на ремонтно-възстановителните работи.

Ремонтните дейности възлизат на близо 2,080 млн. лева. Съгласно техническата спецификация, са предвидени дейности по асфалтовите, бетонови и хидроизолационни пластове, ремонт на подвижни и неподвижни лагери на носещите греди, изграждане на нови тротоари, предпазни парапети, маркировки, пътни знаци и реконструкция на уличното осветление. Ремонтните работи се извършват при запазване на съществуващите параметри на съоръжението. Общата дължина на ремонтирания участък е 586 м. Само надлезът е с дължина 295 м и представлява 9-отворна герберова конструкция.